„Издирваният” – новата история за Джак Ричър

by admin

Най- популярният образ на британския писател Лий Чайлд отнова е в действие. „Издирваният” е поредната история за агента, която след броени дни ще излезе и на българския книжен пазар.

Джак Ричър е образ, който Чайд създава в края на 90-те години. Той е типичния екшън герой – бивш военен и полицай, доста своенравен човек който постоянно попада в заплетени ситуации.

Този път случката започва една нощ, когато както обикновено Ричър пътува на автостоп. По незнайни обстоятелства носът му е счупен и това, заедно с внушителния му външен вид го прави неособено привлекателен за компания през нощта. Това, обаче не се оказва проблем за хората, които решават да го качат – двама мъже и едно момиче.

Пътувайки те стигат до полицейска блокада на пътя, която е направена, за да препречи пътя на двама мъже, убили служител от Държавния департамент. Тяхната кола не е спряна за проверка, тъй като никой не издирва четирима души, още повече с жена за спътник. Уловката обаче тук е тази, че момичето не пътува напълно доброволно с двамата мъже, а е отвлечена от тях.

Дали това са хората, убили държавния служител и какво намерение имат да правят с момичето и Джак? И въобще каква ще бъде развръзката в тази ситуация е нещо, което предстои да разберем. За тези, които са големи фенове на Джак и приключенията му, в края на декември излиза и игрален филм с една от историите за героя с Том Круз в главната роля.